Kommunikáció
Fényképezők és kamerák
Videójátékok és konzolok
Adattárolás
Számítógépes részegység
Számítógépes kellék
Sütés, főzés
Aprítás, turmixolás
Mosás, takarítás
Szezonális gépek
Készülékek
Hajápolás
Testápolás
Fürdő és hálószoba
Festék és kellék
Konyha
Barkácsolás
Labdajátékok
Autó elektronika
Kerék, autógumi
Építőjáték
Társasjáték, készségfejlesztő
Figura és baba
Kerti játék
Egészségmegőrző termékek
Étrendkiegészítők
Szájápolás
Gyógyhatású termékek
Energiatakarékos főzőlap trendek
A tűzhely legfontosabb része a főzőlap. Többségünk mindig többet használja, mint a sütőt. Ismerjük meg hát a főzőlapok kiválasztásának fő szabályait, illetve a különféle típusok eltéréseit!
Amit a főzőlapokról tudni érdemes:
Hány főzőlapra van szükségem? |
Az elektromos főzőlapok új fajtái |
Kerámia főzőlapok |
Indukciós főzőlapok
Hány főzőlapra van szükségem?

Nardi K1G 55 81 AV XN szabadon álló „maxi” tűzhely, wokhoz való középső gázrózsával.
Az elektromos főzőlapok új fajtái
A hagyományos gázégők és öntöttvas főzőlapok – a szaknyelv masszázs, vagy peremes főzőlapnak is nevezi ezeket – mellett két újabb technológia is hódít manapság. Mindkettő energiatakarékosabb és kényelmesebben használható az elődeiknél, de sajnos drágábbak is.Kerámia főzőlapok

A konyha dísze lehet a kerámialapos tűzhely.
Szokásos extráik a maradékhő kijelzés (fényjelzés mutatja, ha a főzőfelületek még forróak a kikapcsolásuk után), és edényfelismerő-funkcióval is rendelkeznek, azaz csak az edény alatti felületet fűtik fel. (Lehetnek ovális, illetve koncentrikus főzőfelületek, ezeknek elég csak azt a részét bekapcsolni, amit az edény ténylegesen elfoglal.)
A kerámia főzőlapok hátránya, hogy könnyebb mellé tenni az edényt a fűtött felületnek, és az üveglap is sérülékenyebb, mint a hagyományos főzőlapok felülete.
Indukciós főzőlapok
Az indukciós főzőlap nem sugároz hőt, az a ráhelyezett vas (acél) edényben keletkezik. A főzőlap tekercsei gyorsan változó mágneses teret gerjesztenek, ez hőt termelő örvényáramot indukál a mágnesezhető edények anyagában. Mivel a hő az edényben keletkezik, így kisebb a hőveszteség, ezért a hagyományos főzőlapoknál és gázrózsáknál nagyobb a hatékonysága. Akár fele annyi idő alatt lehet a vizet felforralni, mint az utóbbi kettő esetében. Ez pedig komoly energia- és idő megtakarítást jelent.Emellett, mivel az indukciós lap felületén nem keletkezik hő, így a kifutott étel sem fog ráégni, tehát egyszerűen csak le kell törölni a főzőfelületről a szennyeződést. Hátránya azonban, hogy csak vassal lép reakcióba, így az alumínium, kerámia vagy üvegedények tartalmát nem fogja megmelegíteni. Igaz, meg sem égethetjük vele magunkat.
Az indukciós főzőlapokat sajnos többnyire csak beépíthető szettekben, illetve egy- vagy kétlapos „rezsóként” szerezhetjük be, a sütővel egybeépített önálló tűzhelyek készítői mintha megfeledkeztek volna róluk.
Tartalomjegyzék
- » Milyen tűzhelyt válasszak?
- » Energiatakarékos főzőlap trendek
- » Sütő – milyet szeressek?
- » Kisebb-nagyobb extrák, amikre érdemes odafigyelni
Vásárlási tanácsok
- Mobilinternet
- Mobiltarifa
- Tévék
- Digitális fényképezők
- Videókamerák
- Házimozi rendszerek
- Laptopok
- Számítógépek
- GPS-ek
- Monitorok
- Mobiltelefonok
- Tükörreflexes fényképezők
- MP3 lejátszók
- PDA-k
- Kenyérsütők
- Sütők
- Tűzhelyek
- Mosogatógépek
- Vasalók
- Hűtőgépek
- Routerek
- Mikrohullámú sütők
- Tablet PC
- Kávéfőzők
- Mosógépek
- Páraelszívók
- Turmixgépek
- Webkamerák
- Fritőzök
- Billentyűzetek
- Hajszárítók
- Tápegységek
- e-Book olvasók